"Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него" Алберт Айнщайн

6.12.2011 г.

Тиквата освежава лицето и шията

Тиквата съдържа растителни ензими и бетакаротин, витамин А и С, цинк и алфа-хидрокси киселини, които влизат в състава на много от скъпите козметични продукти.
Те освежават ударно кожата, помагат за изглаждане на фините бръчки, ексфолират мъртвите клетки и спомагат за образуването на нови. А най-полезният ефект е, че алфа-хидрокси киселините предизвикват производството на еластин и колаген в кожата и така я карат сама да се обнови и подмлади.. Предлагаме ви да приготвите сами домашен хидратиращ крем.

Съставки

  • 1/4 ч.ч, пюре от тиква (от консерва) или сварена тиква
  • 1 с.л. обезмаслено кисело мляко
  • 1 ч.л. настърган пресен джинджифил 
  • 3 ч.л. пчелен мед
  • сок от половин лимон
Приготвяне и употреба

Сложете всички изброени съставки в подходящ съд и ги смесете много добре с лъжица, така че да се получи хомогенна каша, подобна на лек крем. Нанесете обилен слой върху кожата на лицето (без областта на очите и устата) и оставете да престои за около 10-15 минути. След това измийте лицето с хладка вода и сапун.

4.12.2011 г.

Брускети с босилек и домати

Продукти

  • 4 тънки филии хляб
  • 125 мл зехтин
  • 4 домата
  • 6 пресни листа от босилек
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 8 черни маслини
  • 1 скилидка чесън
Приготвяне 

Загрейте зехтина и запържете за 2-3 минути хляба, обърнете го, запържете още 2 минути от другата страна.
Нарежете доматите на ситно, накъсайте на дребно босилека, нарежете маслините на малки кръгчета и ги смесете, като подправите със сол и черен пипер.
Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете зеленчуците върху пържените филии и ги запечете за 3-5 минути.
Преди сервиране поръсете със ситно нарязания чесън.

3.12.2011 г.

Бързи техники за щастлив брак

Заменете "аз" с "ние"


Променете навика и спрете да използвате думата "аз" вместо "ние". Това ще има особено позитивно влияние върху брака ви. Резултатите от едно изследване, проведено със 154 двойки, сочат, че тази промяна има забележително въздействие. Двойките се държали по-позитивно един към друг и демонстрирали по-нисък психологически стрес.

Ценете партньора

Едно обикновено "благодаря" може да значи много и окуражава партньора да продължи да търси и задоволява нуждите ви. В крайна сметка никой не иска да бъде възприеман за даденост. Бъдете благодарни за малките неща (например когато най-после се научи да слага мръсните си чорапи в коша за пране).

Сутрешното време за гушкане 

Най-добрият начин да започнете деня си е със сутрешно гушкане в леглото. Настройте алармата за пет минути по-ранно събуждане и започнете деня заедно - независимо дали мълчите и просто се гушкате, докато гледате изгряващото слънце, или си говорите какво обичате в съвместния си живот.

2.12.2011 г.

Лучен пай

Продукти 

  • 800 г праз лук
  • 250 г тесто
  • 100 г кашкавал
  • 4 яйца
  • 50 г масло
  • 150 мл сметана
  • 1 орех
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
Приготвяне

Измийте и нарежете лука на едро. Разтопете в тиган маслото и прибавете натрошения орех, праз лука, малко вода, подправете със сол, черен пипер и оставете да се задушава за 10 минути, като бъркате периодично. Извадете лука и го изцедете от мазнината. Намаслете тава и разстелете тестото. Разбийте яйцата заедно със сметаната, подправете и прибавете праз лука. Разбъркайте добре и сипете върху тестото, като поръсите с настъргания кашкавал. Загрейте фурната до 180 градуса и запечете до готовност.

Задушени зеленчуци и ябълка

Продукти

  • 25 г олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • 2 домата
  • 1 сладка ябълка
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. ситно нарязан градински чай
  • 100  сварена леща
  • 1 ч.л. стафиди
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 2 ч.л. фъстъци
  • 300 мл соево кисело мляко
Приготвяне 

Загрейте олиото и прибавете нарязаните на кубчета моркови, чушки, домати, лук, ябълката, ситно нарязания чесън и градински чай и ги оставете да се задушат за 15 минути. Прибавете лещата, стафидите, фъстъците, подправете на вкус и оставете още 4-5 минути. Прибавете киселото мляко, разбъркайте добре и оставете още 5 минути.