"Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него" Алберт Айнщайн

10.04.2010 г.

Най-добрите фантастични сериали


Първо място според мене принадлежи на сериала Stargate SG-1. Много интересен и обсебващ със свойте 10 сезона. Той откъсва феновете от реалния свят и ги запраща на пътешествие далече в космоса. Наистина зашеметяващ сериал, много добра актьорска игра и добре направени специални ефекти. Екшън не липсва както и развръзки. Единственото, което не ми хареса в този сериал е краят му, действието на последния епизод се развива прекалено бързо и останаха някой неясноти относно някои персонажи от сериала. Според мене трябваше да направят поне още един сезон, за да завършат историята по подобаващ начин. Иначе не съжалявам за времето което сам загубил, за да изгледам сериала.

На второ място поставям продължението на Stargate SG-1, което е Stargate Atlantis. Също интересен, завладяващ сериал с малко кофти край. Но сигурно са им свършили парите на продуцентите или нарочно са го оставили с отворен край, за да могат да направят продължение на сагата под името Stargate Universe, който не струва според мене поне след изгледания първи сезон, който е излязъл до момента. Много слаб, почти никакво действие или ако има такова то приключва бързо. Надявам се втория сезон да е по-добър от първия, но това ще се види когато излезе.

На трето място според мойта лична класация е Farscape. Сериал с много разнообразни извънземни, кораби, битки и още много други неща, който вълнуват феновете на фантастиката. Направени са изключителни пет сезона, но заради религиозни причини сериала е прекъснат. Продуцентите, за да не разочароват феновете на сериала правят филм с който слагат край на историята. Във филма е показана съдбата на геройте и тяхната финална битка, която е направена изключително добре.

Това е моя топ 3, ако знаете някой друг сериал които си заслужава гледането споделете го с нас, за да се насладим и ние на него.

11 коментара:

  1. gledai "Fringe" shte ti haresa zashtoto az sashto slagam tvoite top 3 kato moi top 3

    ОтговорИзтриване
  2. Ше вида за какво става въпрос, мерси за предлойението

    ОтговорИзтриване
  3. Определено Фарскейп е номер 1! И между другото - пропуснал си Лекс :).

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че някой се сетил да направи подобна класация. Постът ти ме заинтригува още с отварявето, защото тъкмо тия дни гледам Старгейт SG-1. Честно казано, може би това, че гледах Старгейт Атлантис преди него, донякъде ми повлия. Последният като че ли е по-интересен, особено с вечния мрънкам Маккей, който си е точно обратното на това, което очакваме от супергерой:)))
    Все пак, на първо място бих поставила Фарскейп. Този филм не прилича на нищо друго!
    П.П. Докато се борих с кепчата, видях, че някой се е сетил за Лекс. О, да, и той има място сред големите:)

    ОтговорИзтриване
  5. Да има още няколко които трябва да се споменат ама все пак класацията е топ 3 и е мойта лична и няма как да сложа на първо място десет сериала. Относно Farscape можеби съм го сложил на 3 място заради разочарованието от малкото сезони и спестените ни моменти с любимите ни герой.

    ОтговорИзтриване
  6. Мда...наистина са малко сезоните на Фарскейп. От друга страна - това може би е едно от качествата му. По-добре да питаш за още, отколкото да се отегчиш, ако филмът от много серии се превърне в боза.

    ОтговорИзтриване
  7. Това e най-великият сериал в историята. Точка по въпроса.

    ОтговорИзтриване
  8. Гледах Фарскейп с удоволствие.Филма обаче, нещо не можах да го преглътна. Усещах, че е някакъв вид компромис и не ми доставяше такова удоволствие. Стана ми любопитно: " религиозни причини"?
    За другите изброени нямам време.

    ОтговорИзтриване
  9. да така прочетох ама какви точно не разбрах

    ОтговорИзтриване