"Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него" Алберт Айнщайн

2.12.2011 г.

Лучен пай

Продукти 

  • 800 г праз лук
  • 250 г тесто
  • 100 г кашкавал
  • 4 яйца
  • 50 г масло
  • 150 мл сметана
  • 1 орех
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
Приготвяне

Измийте и нарежете лука на едро. Разтопете в тиган маслото и прибавете натрошения орех, праз лука, малко вода, подправете със сол, черен пипер и оставете да се задушава за 10 минути, като бъркате периодично. Извадете лука и го изцедете от мазнината. Намаслете тава и разстелете тестото. Разбийте яйцата заедно със сметаната, подправете и прибавете праз лука. Разбъркайте добре и сипете върху тестото, като поръсите с настъргания кашкавал. Загрейте фурната до 180 градуса и запечете до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар