"Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него" Алберт Айнщайн

2.12.2011 г.

Задушени зеленчуци и ябълка

Продукти

  • 25 г олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • 2 домата
  • 1 сладка ябълка
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. ситно нарязан градински чай
  • 100  сварена леща
  • 1 ч.л. стафиди
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 2 ч.л. фъстъци
  • 300 мл соево кисело мляко
Приготвяне 

Загрейте олиото и прибавете нарязаните на кубчета моркови, чушки, домати, лук, ябълката, ситно нарязания чесън и градински чай и ги оставете да се задушат за 15 минути. Прибавете лещата, стафидите, фъстъците, подправете на вкус и оставете още 4-5 минути. Прибавете киселото мляко, разбъркайте добре и оставете още 5 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар